Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2013 16:50 - 4 Идеи за получаването на прясна вода, могат да променят света
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 4049 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
4 Идеи за получаването на прясна вода, могат да променят света

Източник

image
 

Година 2013. Годишен връх автомобили представяне и лично пространство за пътуване, нали? Broken телефон има повече изчислителна мощ от цялата екипировка, която е съществувала преди 40 години. Сега ние не говорим за това как да влязат в пространството, и че ние ще направим там.

Въпреки това, според предварителни изчисления 20% от населението на света има практика няма достъп до чиста питейна вода.

За щастие, много от хората, които работят за решаване на този проблем. Ако не сте чували за тези идеи преди - те са доста научно. Да проверите за себе си.

1. Self-пълнене на бутилки за вода

image
 
By Jonathan Parker

Бутилка, която събира влага от околната среда и самостоятелно, пълен с вода, за да ви доставя удоволствие да го пият. Това е изследователски проект на нивото на използване на наночастици. За да създадете структурата на събиране на повърхностните води бяха избрани водоустойчиви материали (вода, буквално не може да остане на повърхността, тя тече). Ние няма да навлизам в подробности, но това е много по-сложно от това просто да се въведе някакъв пластмасова пластина вътре в бутилката и проверете го веднъж на ден. Разработчиците манипулирани наночастици и различни експериментални полимери, така че техните прототипи, се очаква да се натрупват три литра вода на час, в зависимост от околната среда.

Разбира се, ние не трябва да спираме дотук. Ако разполагате с бутилка вода грундиране, защо да не се направи самостоятелно с гореща вода? Такива като радиатор в кола? Публична чешми? Производство от първите модели, които могат да бъдат скъпи, но тук ни съвременния свят наистина надмина. Плоски екрани, които преди десет години са били на стойност хиляди долари, днес има стотици. Тъй като технологията е по-лесно за използване, продуктите, произвеждани ги използват, обикновено в ниско спад.

В света доста заможни хора, които могат да допринесат за такъв случай като този. Фактът, че милиони деца ще могат безопасно да пият вода, живеещи без конвулсии и болести, трябва да бъде достатъчно мотивация да нарани чувствата на никого. Или най-малкото, портфейли. В края на краищата, не всеки ден ти се отдаде възможност да се инвестира в нещо, което може да се използва всеки един човек в света.

2. Парникова морска вода

Много умове за дълго време проведе идеята за намиране на начин за извличане на питейна вода от океаните. И мнозина бяха близо до успеха. Sundrop Farms преодолее много препятствия и да създаде система, която вече работи в почти целия свят. Тяхната проба, не само произвежда чиста, питейна вода от солена вода, тя осигурява една затворена система, съдържащ омокрящо функция и охлаждане / отопление, което може да позволи на хиляди паунда на година от домати. И това не е само концепция, те вече го правят!

Greenhouse закъснения солена вода загрява, позволява на влагата във въздуха емисии, и охлажда температурата на околната среда (по-голямата част от оранжерии, разположени в горещи и сухи райони). Те работят от слънчеви панели и може да превърне пустинята в цъфтяща градина в рамките на няколко месеца. Системата също така улеснява кръг стопанската година, така че размерът на плодове и зеленчуци, отглеждани ограничена само оранжерията.

Надписът за снимката

image
В момента само отпадъци са филтри, които кондензират сол - те работят повече от две години без никаква индикация да се замени. Разработчиците предполагат, че филтрите могат да се почистват и се използват като строителни материали.

Един от проблемите, които са възникнали в хода на развитие, както е получената вода. Тя е в действителност, твърде чист, почти дестилира. Дестилирана вода е подходяща за пиене, но той не притежава много от хранителни вещества, необходими за производството на растителни култури.

3. Desert с вятърни турбини, които произвеждат вода

Доказано е, че вятърните турбини, производство на енергия, да има отрицателно въздействие върху околната среда и птици. В пустинята, те могат да причинят много проблеми, особено като се има предвид, че турбините се очаква да донесе хиляди литра вода на ден.

Се изтегля въздух през отворите на турбината и се загрява за производство на пара, парата кондензира във вода, която след това прониква в долната част на резервоара. Това устройство няма никакви предимства при производството на храни, то много движещи се части, които трябва да бъдат поддържани в добро работно състояние, но все пак в света все още в производство използване турбина. Той дори може да помогне за създаване на работни места, защото всеки път, системата ще се повреди, трябва да се наемат един инженер да го оправя. Да не говорим за разходите за изграждане на турбина - тя задържа на равнище малко над половин милион долара. Въпреки, че това е стъпка в правилната посока, и хиляда литра чиста вода на ден е много.

4. Производство вода билборд

Институт по проектиране и технологии в Перу е разработила един билборд, който произвежда вода от влагата във въздуха. От всички понятия, които само изисква постоянна връзка към електрическата мрежа да изпълнява основната си функция. Въпреки това устройството може да работи в пустинята, дори и в климат с влажност 90%, то произвежда само 100 литра вода на ден. Разработчиците твърдят, че неговата инсталация ще струва около 1200$.

Интересното е, че този проект е одобрен за финансиране. Първият билборд е инсталиран, вода - е получена, донесла приходи на проекта и повишен интерес в областта на рекламата.




Тагове:   вода,   идеи,   получаване,   прясна,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39742785
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031